Plankenkoorts? Komt goed!

Impulse - Muzieklessen in Limburg

Iedereen heeft al wel eens te maken gehad met plankenkoorts Of het nu gaat om spreken voor een grote groep mensen, een vergadering leiden, of een concert spelen, het blijft een verschrikkelijk gevoel. Wat wel positief is, is het feit dat je gevoel onder controle kan krijgen.

Omdat het belangrijk is dat kinderen zo jong mogelijk al de kans moeten krijgen om op een podium te staan, proberen we bij Impulse de lessen op te bouwen naar een centraal toonmoment, namelijk Coffee, Cake & Music (19/03/2017, Balzaal CC Muze). Omdat de meeste van onze studenten dit event al kennen, weten ze dat ze in een ongedwongen sfeer hun ding kunnen doen op een groot podium.

Voor zo’n groot toonmoment proberen we een te strakke sfeer te vermijden. Op dit jaarlijks evenement proberen we te zorgen voor een familiale, ongedwongen sfeer. De studenten krijgen op het podium de nodige begeleiding van hun leerkracht(en) en als ze willen, kunnen de leerkrachten hen ook muzikaal begeleiden zodat de ogen niet enkel op hun gericht zijn en de muziek ook wat voller klinkt.

Leerlingen die graag samen muziek maken kunnen dat op Coffee, Cake & Music ook laten zien. Zo merken we dat er ook buiten de lessen leuke initiatieven ontstaan en studenen samenkomen om samen muziek te maken en groepjes te vormen.

In plaats van enkel 10 rijen stoelen te voorzien kunnen we in de muze gebruik maken van een echt festival podium, sfeervolle belichting en een geluidsinstallatie van topkwaliteit. Ook voorzien we tafeltjes waar de mensen tijdens het concert met koffie, een stuk cake of frisse pint van de muziek kunnen genieten.

Bij Impulse komen iedereen en alle niveaus in aanmerking om op Coffee, Cake & Music op te treden. De enige voorwaarde is dat de muziek mooi afgewerkt moet zijn. Dan zullen ze ook met meer zelfvertrouwen op het podium staan wat op zijn beurt kan leiden tot een positieve podiumervaring! Dit maakt de drempel ook lager om met veel moed de volgende keer het podium te beklimmen!

Ook de leerlingen die besluiten niet te spelen raden we aan om eens te komen proeven van de sfeer en om de andere muzikanten te steunen. Het is immers altijd leuker om voor een volle zaal te kunnen spelen!

Hierbij zijn alle muziekstudenten, ouders, grootouders, vrienden, kennissen, … uitgenodigd om op 19/03/2017 van Coffee, Cake & Music weer een supernamiddag te maken! De deuren openen vanaf 14h.

Coffee, Cake & Music

Categories: Evenementen

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *